viernes, 5 de enero de 2018

SENYALS DIGITALS



   El nostre alfabet consta de 27 símbols, uns quants més per a les majúscules i 10 símbols per als números. A diferència dels humans, els ordinadors treballen i es comuniquen només amb dos símbols, '1' i '0'. Això és el que s'anomenen senyals digitals. Combinant-los, les màquines digitals poden representar tot el que hi ha a l'univers. La placa controladora de Arduino que utilitzarem representa un '1' amb el voltatge de referència de la placa (5 V o 3,3 V, segons la placa), i un '0' amb volts (0 V).

              ON representa :  1  , 5v o 3,3 v  i HIGH
              OFF representa : 0 , 0 v i LOW

  Quan parlem de senyals digitals, parlem d'entrades i sortides. Una entrada digital significa que la placa rep dades digitals d'un sensor, per exemple, un botó. Quan llegim l'estat d'un botó, la placa de Arduino rebrà o HIGH (un ’1′) o LOW (un ’0′), segons si el botó s'ha polsat o no. Una sortida digital significa que la placa de Arduino  està enviant dades digitals a un actuador com, per exemple, un LED. Per encendre un LED, la placa envia HIGH; i per apagar el LED la placa envia LOW.

 LÒGICA BINARIA 

  Una altra característica que comparteixen tots els ordinadors és que utilitzen lògica binària. Lògica binària vol dir que només hi ha dues possibilitats. Com que un ordinador només fa servir dos símbols, '0' i '1', diem que fa servir lògica binària. En aquest cas, '1' representa TRUE, en canvi, '0' representa FALSE. Això és així perquè la lògica binària també es pot fer servir per fer preguntes com : 
 'S'ha arribat a una temperatura de 20 graus?', i la resposta serà o bé certa, o bé falsa; per tant, o bé es representarà amb '1', o bé es representarà amb '0'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.