domingo, 14 de enero de 2018

PRÀCTICA 1 AMB ARDUINO : BLINK



   La placa es connecta a l'ordinador per mitjà d'un cable USB, com qualsevol altre perifèric (la impressora, el teclat o, fins i tot, el comandament d'un videojoc). La placa necessita estar connectada a l'ordinador a través del cable USB per carregar un programa. El cable USB també serveix per subministrar energia a la placa, tot i que també pots alimentar-la per mitjà d'una font d'energia externa, com una bateria o un transformador adequat.

  Quan comences a programar la placa, assegura't que l'IDE està configurat correctament per a la placa que estàs fent servir. Comprova-ho al menú 'Eines → Port', i assegura't que el port estiga ben configurat, i a 'Eines → Targeta', assegura't que s'haja seleccionat la targeta que estàs fent servir.

➤ Per saber a quin port està connectada la placa, segueix aquests passos:

  1. Desconnecta la placa de l'ordinador.
  2. Comprova 'Eines → Port' per veure si està disponible.
  3. Connecta la placa a l'ordinador.
  4. Torna a entrar a 'Eines → Port' i hi veuràs un port nou, és el que està connectat a la teua placa.
  5. Selecciona aquest port.

  Una vegada tenim seleccionats la targeta i el port adequat , anem a carregar el primer programa a la nostra targeta d'Arduino. A la barra de dalt està Arxiu i dins hi ha un apartat que posa exemples , després Basics i piquem sobre el que posa BLINK . Aquest programa el que farà serà , que el LED 13 s'encenga i s'apague ( parpellege).


  Tots els programes d'Arduino tenen dos funcions principals : void setup( ) i void loop( ). La primera , void setup ( ) , s'executarà una sola vegada al principi i la segona , void loop ( ), s'executarà infinites vegades perquè és un bucle.

 A void setup ( ) , definim que el LED 13 és una eixida , per això posem OUTPUT.

 A void loop ( ) , programem el que volem que faça el LED , primer volem que s'encenga durant 1 segon ( el delay es posa en mil.lisegons , per això està escrit 1000 , 1000ms=1s) i després que s'apague durant altre segon ( tornem a posar al delay 1000 ).

 HIGH vol dir que el LED està encés i LOW vol dir que el LED està apagat .

 Carreguem el programa , punxant sobre la fletxa que hi ha a la barra de dalt .




   El botó de tick és per a comprovar que el programa està bé , és correcte. I el botó de la fletxa és per a carregar el programa a la placa. 

   Una vegada carregat el programa , comprovem que el LED 13 de la placa s'encenga 1 segon i s'apague altre segon. Ja tenim part de la primera pràctica feta .

   Anem a fer dos variants del BLINK , per a practicar : 

 - Anem a canviar el temps , ara volem que s'encenga durant 2 segons i s'apague durant 4 segons . Llavors canviarem els valors dels dos delays.

- Anem a connectar un LED extern a la posició 13, per a que no siga el de la placa. I comprovem que s'encenga i s'apague.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.