miércoles, 3 de enero de 2018

CONDENSADORS



   Es tracta de components capaços d'acumular càrrega elèctrica que després poden alliberar quan ens interesse; és a dir, poden funcionar com a piles durant un temps limitat. 

   La capacitat del condensador ens indica la quantitat de càrrega que este pot acumular. Es mesura en faradis (F) o, si és xicoteta, en milifaradis (mF) o en nanofaradis (nF).

   Hi ha dos tipus de condensadors:

 · Condensadors ceràmics, com estos: 
  


 · Condensadors electrolítics, que són més grans i que presenten polaritat; és a dir, tenen un pol positiu i un negatiu i cal parar atenció de connectar-los en polarització directa (el pol positiu és la pota llarga) .
  


  Es representen d'esta manera: 

Condensador Electrolític


   El funcionament del condensador l'expliquem a continuació: 

   En primer lloc, tanquem l'interruptor del circuit. Al fer-ho, passarà corrent pel condensador i el condensador es carrega. Una vegada carregat, podem desconnectar l'interruptor.

  Si ara connectem el condensador a altre circuit que tinga una pereta. Al fer-ho, el condensador farà de pila subministrant corrent a la pereta durant un temps, fins que es descàrrega. En funció de la capacitat del condensador, la pereta durarà més o menys temps encesa. 

   Quan el condensador es descarregue del tot, la pereta s'apagarà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.